Search

Έκθεση Βιβλίου Σχ. Έτος 2017-18

Το βιβλίο είναι ένας καλός φίλους. Τους φίλους όμως τους διαλέγουμε. Γι? αυτό και ετοιμάσαμε με τη βοήθεια του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας έκθεση βιβλίου από τις 19 ως τις 24 Μαρτίου με βιβλία για παιδιά αλλά και μεγάλους.

Έκθεση Βιβλ...
Έκθεση Βιβλίου Σχ. Έτος 2017-2018 Έκθεση Βιβλίου Σχ. Έτος 2017-2018
Έκθεση Βιβλ...
Έκθεση Βιβλίου Σχ. Έτος 2017-2018 Έκθεση Βιβλίου Σχ. Έτος 2017-2018
Έκθεση Βιβλ...
Έκθεση Βιβλίου Σχ. Έτος 2017-2018 Έκθεση Βιβλίου Σχ. Έτος 2017-2018

Οι συγγραφείς που παρουσίασαν τη δουλειά τους και συζήτησαν μαζί μας, με αφορμή την έκθεση αυτή, ήταν ο Νίκος Μιχαλόπουλος και η Μαίρη Τσόγκα.

Ο Νίκος Μιχαλόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και τα τελευταία χρόνια διδάσκει σε δημοτικά σχολεία κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων (τσιγγανόπαιδες, παλιννοστούντες). Το μεγάλο πάθος της ζωής του από τα πολύ μικρά του χρόνια ήταν και παραμένει ο αθλητισμός. Μέχρι και σήμερα δραστηριοποιείται αγωνιστικά στο ολυμπιακό αγώνισμα της σκοποβολής. Είναι παντρεμένος με την Άννα Βερούλη από το 1997. Τις εμπειρίες και το πάθος τους για τον αθλητισμό, καθώς και τις αξίες ζωής, που βιώνει κάποιος στον χώρο αυτό, θέλησαν να μοιραστούν με τα παιδιά, κυκλοφορώντας τα δύο πρώτα τους βιβλία το 2006 από τη σειρά Ονειρεύομαι, Θέλω, Μπορώ, "Το όνειρο της Άννας" και "Η περιπέτεια του Νικόλα", που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Άγκυρα. Ακολούθησαν το 2008 "Οι πέντε σωματοφύλακες κλεισμένοι στο ψυγείο", ένα βιβλίο για το καυτό θέμα της διατροφής και το πρόβλημα της παιδικής παχυσαρκίας. Μας δόθηκε η ευκαιρία να επεξεργαστούμε αυτά τα βιβλία και πιο προετοιμασμένοι να τον καλωσορίσουμε στο σχολείο μας.

Η Μαίρη Τσόγκα μπορεί να γεννήθηκε στην Αυστραλία, αλλά θυμάται να ζει μόνο στην Ελλάδα. Ρέει στο σώμα της Ηπειρώτικο αίμα αφού η καταγωγή της είναι από τη Λάκκα Σουλίου αλλά ζει μόνιμα στην Αθήνα. Σήμερα διδάσκει Αγγλικά στο σχολείο μας, αλλά η μεγάλη της αγάπη είναι η συγγραφή βιβλίων, μυθιστορημάτων αλλά και παραμυθιών.